Hiilensidontamarkkinoilla tuotanto ja myynti niiaavat mutta hinnat nousevat

PTT:n tilastoinnin mukaan vuoden 2023 alkupuoliskolla (1.1.-30.6.2023) Suomen vapaaehtoisilla hiilimarkkinoilla tuotettiin metsissä toteutettuja hillintätuloksia 6 439 yksikköä ja myytiin 5 639 yksikköä. Tuotettujen ja myytyjen yksiköiden määrä oli selvästi pienempi kuin viime vuoden tammi-kesäkuussa.

Vuoden 2023 alussa myytyjen yksiköiden keskihinta oli 36,53 €/tCO2 ekv. Hinta oli yli kolminkertainen verrattuna viime vuoteen.

Tilastointiin tietojaan antaneet yritykset myivät yksiköitä kuluvan vuoden alkupuoliskolla yhteensä 206 000 eurolla, joka oli noin 64 000 euroa pienempi verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan. Euromääräisesti myyntiä oli alkuvuonna verrattain paljon suhteessa myytyjen yksiköiden määrään.

”Hiilimarkkinoiden tilanne on tällä hetkellä odottava ja suuretkin muutokset ovat mahdollisia lähiaikoina” toteaa Hiilensidonta ry:n Kimmo Collander vapaaehtoisten hiilimarkkinoiden muuttuneesta toimintaympäristöstä.
”Hallitusohjelmassa luvattua kaksoislaskentaongelman ratkaisua kaivataan nopeasti”, jatkaa Collander ja korostaa yhteiskunnan roolia alan kehityksen mahdollistajana.

Lue PTT:n tiedote täältä.

Edellinen artikkeli
SFS:n standardiluonnos esittelyssä
Seuraava artikkeli
PTT:n ja Hiilensidonta ry:n hiilimarkkinoiden tilastointi 2023 on julkaistu