Hiilensidontayhteisö SuomiAreenalla: Osta kompensaatiota oikein!

Paneelissa keskusteltiin huippuasiantuntijoiden kanssa hiilensidonnan merkityksestä ja kuinka välttää uuden alan sudenkuopat. Keskustelussa mukana olivat Green Carbonin toimitusjohtaja ja Hiilensidonta ry:n puheenjohtaja Matti Toivonen lisäksi lainsäätäjä MEP Henna Virkkunen, ostaja Petja Pietiläinen Respect Project Oy ja ilmastoasiantuntija Lasse Leipola Finnwatch. Tilaisuuden juontajana toimi Hiilensidonta ry:n pääsihteeri Kimmo Collander.
Paneelikeskustelussa todettiin, että kaikki alkaa hiilijalanjäljen laskennasta ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä. Tämän jälkeen kompensoidaan ne päästöt mitä ei voida vähentää, eli hyvitetään aiheutetut haitat.
Entä ne sudenkuopat, miten ne voi välttää kompensaatiota ostaessa? Tärkeää on varmistua, että kansainväliset hyvän kompensaation laatukriteerit täyttyvät. Keskustelussa näistä nousivat esille mm. aito lisäisyys, pysyvyys ja kolmannen osapuolen auditointi. Vielä tarvitaan kuitenkin koko alalle yhteistä ja läpinäkyvää hiilensidonnan sertifiointijärjestelmää.
Ja juuri siksi nämä yhteiskunnalliset keskustelut ovat tärkeitä: jotta meillä olisi enemmän ratkaisuja ja vähemmän ongelmia.

Näet tallenteen keskustelusta täältä.

Edellinen artikkeli
Vauhtia kaksoislaskennan selvittämiseen
Seuraava artikkeli
Osta oikein!